اولین سخنان امام زمان عج حین ظهور چیست؟

وقتے امام زمان صلوات الله علیه ظهور ڪند مے فرمایند:
به نام خداے مهربان و بخشنده، حمدِ خدا ڪه وعده اش رسید و بنده اش را یارے ڪرد و ولیّ اش را بر همه‌ چیز قادر ڪرد و ڪلید هاے زمین و آسمان را به او داد و تدبیر ڪائنات را به او بخشید، اے مردم دعوت مظلوم مستجاب شد و شب به پایان رسید و فجر طلوع ڪرد.
منم تا عدل و داد را همه جا پخش ڪنم، من ڪسے هستم ڪه آدم به او عهد بست،
من ڪسے ام ڪه نوح به من عهد بست، پس من برتر از نوح هستم،
من ڪسے ام ڪه ابراهیم به او عهد بست، پس من برتر از او هستم،
من ڪسے ام ڪه موسے به او عهد بست، من ڪسے ام ڪه عیسے به او عهد بست پس من اولے از آنها هستم،
من ڪسے ام ڪه محمد صلے اللّه علیه وآله به او عهد بستند، پس من برتر از او هستم،
من ڪسے ام ڪه امیرالمؤمنین صلوات الله علیه به او عهد بستند، پس من برتر از او هستم،

پس بیایید بیعت ڪنید و حق خود را بگیرید این دست دست خدا و دست محمد و دست امیرالمؤمنین است، محمد منم و من محمد ام، من علے هستم و علے من است، قسم به خدایے ڪه مرا وقار بخشید از این مڪان نروم مگر اینڪه هر حقے را به صاحب حق بدهم، اگر چه ظالم در خاک خاڪستر شده باشد، مگر نمے دانید هر ڪه در قبور است را من زنده مے ڪنم و روز قیامت من حاڪم هستم، من در طور بر موسے تجلے ڪردم، من حجاب را از صورت پوشانده ام برداشتم، من مونس ابراهیم هستم وقتے او را به آتش انداختند، من باقے مانده خدا در بندگان هستم، من ودیعه خدا هستم، من خازن اسرار و باقے مانده اطهار هستم، من تمام ڪننده ادوار هستم، من انتقام گیرنده و نظم دهنده ام ،من پسر تسمیه بیضا هستم، من پسر وحدانیت ڪبرے هستم، من حجاب بزرگ خدایم، من سرّ قدیم خدا هستم، و من سبب متصل بین زمین و آسمان هستم، من وجه خدا هستم ڪه اولیا به او توجه مے ڪنند، من نور اصفیا هستم،
♦آگاه باشید اے دشمنان خدا و رسول و دشمنان امیرالمؤمنین و همسر او صلوات الله علیهم از بعد امروز، روزیِ مادر ما صدیقه صلوات الله علیها بر شما حرام است، از زباله هاے دنیا بخورید و براے جواب آماده شوید پس فرار ڪنید امّا به ڪجا فرار مے ڪنید آیا به آسمان مے روید یا زمین یا به ڪوه ها ،قسم به خدا هر جا روید پیدا مے ڪنم شما را، اے معشر جن و انس اگر مے توانید همه آسمان ها و زمین را طے ڪنید، امّا نمے توانید مگر به وسیله سلطان، من آن سلطان هستم.

روایات در خصوص اولین آیه ای که امام زمان (عج) می خوانند چه می گویند؟

بر اساس روایات اسلامی حضرت مهدی (عج) بعد از ظهورشان در جوار کعبه، ابتدا آیه ۸۶ سوره هود را می خوانند: بقیه الله خیر لکم ان کنتم مؤمنین» سپس می فرمایند: یا اهل العالم أَنَا بَقِیَّهُ اللَّهِ فِی أَرْضِهِ وَ خَلِیفَتُهُ وَ حُجَّتُهُ عَلَیْکُمْ». ای اهل عالم من ذخیره الهی بر روی زمین و خلیفه او و حجت او بر شما هستم‏».

امام صادق(ع) درباره اولین آیه ای که بعد از ظهور بر زبان مبارک امام زمان (عج) جاری می شود، می‌فرماید: آن زمانی که امام مهدی(ع) ظهور می‌کند، به کعبه تکیه می‌کند؛ در حالی که ۳۱۳ نفر نزد او جمع شده‌اند. اولین سخن و گفته‌اش این آیه است: (بَقِیَّهُ اللّهِ خَیْرٌ لَّکُمْ إِن کُنتُم مُّؤْمِنِینَ)؛ آنچه خداوند برای شما باقی گزارده، برایتان بهتر است، اگر ایمان داشته باشید». سپس می‌فرماید: منم بقیه الله و من حجت خدا و خلیفه او برشمایم». پس سلام کننده‌ای بر او سلام نمی‌کند، مگر آنکه می‌گوید: السلام علیکَ یا بقیه الله فی ارضه، و زمانی که نزد او ۴ هزار نفر جمع شوند، از مکه بیرون می‌رود و در روی زمین معبودی غیر از خدای عزّوجل از بت و غیر آن باقی نمی‌ماند، مگر آنکه آتش در آن می‌افتد و خواهد سوخت.

 

برنامه های امام زمان پس از ظهور چیست؟

  • دفاع در برابر مهاجمان
  • نیایش
  • بیعت گرفتن
  • سخنرانی در مراسم بیعت
  • اجرای عدالت و حدود الهی
  • تکمیل تعداد یاران ۱۰ هزار نفر اصلی
  • تعیین حاکم برای مکه
  • خروج از مکه و عزیمت به مدینه
  • تخریب مساجد در مسیر جاده و مشرف
  • مقابله با عالمان دین‌ نما
  • مقابله امام با دشمنان

 

روایات در رابطه با سخنان امام زمان پس از ظهور چه می گویند؟

امام باقر(ع) در حدیثی می فرماید:

یَقُومُ الْقَائِمُ بِأَمْرٍ جَدِیدٍ وَ کِتَابٍ جَدِیدٍ وَ قَضَاءٍ جَدِیدٍ…»؛

امام قائم که قیام کند امری نو و کتابی نو و قضاوتی نو خواهد داشت و نیز امام صادق(ع) در روایتی به تشابه کار امام زمان(عج) با اقدام پیامبر اسلام(ص) اشاره کرده و می فرمایند:

قَالَ یَصْنَعُ مَا صَنَعَ رَسُولُ اللَّهِ یَهْدِمُ‏ مَا کَانَ قَبْلَهُ کَمَا هَدَمَ رَسُولُ اللَّهِ أَمْرَ الْجَاهِلِیَّهِ وَ یَسْتَأْنِفُ الْإِسْلَامَ جَدِیداً»؛

همان‌کاری را که رسول خدا(ص) انجام داد، مهدی(عج) انجام می‌دهد. بدعت‌های موجود را خراب می‌کند، چنان‌که رسول خدا اساس جاهلیت را منهدم نمود، آنگاه اسلام را از نو بنا می‌کند.

مضمون این احادیث در نگاه اولیه و ظاهری دلالت بر آوردن دینی جدید توسط ولی عصر(عج) دارند. با توجه به این مطلب بسیاری از اصول و اعتقادات مکتب تشیّع زیر سؤال می‌رود و به ناچار باید تفسیری مناسب با اصول اعتقادی تشیع عرضه شود.


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها